Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Nasa: Σε 10-15 χρόνια θα βρούμε την ρέπλικα της Γης


Νέα θεωρία για τον εντοπισμό ενός δίδυμου πλανήτη με τον δικό μας αλλά και το ταξίδι μέχρι εκεί

Μια ενδιαφέρουσα άποψη κατέθεσε ο αστροφυσικός της NASA Τζον Μάδερ που είναι εκ των επικεφαλής της κατασκευής του διαστημικού τηλεσκοπίου James Webb που υπόσχεται να φέρει επανάσταση στη διαστημική εξερεύνηση.
Το νέο τηλεσκόπιο όχι μόνο θα μπορεί να εντοπίζει άλλους πλανήτες αλλά θα έχει τη δυνατότητα να κάνει και λεπτομερή παρατήρηση τους.
Ο Μάδερ που ειδικεύεται στον εντοπισμό πλανητών υποστηρίζει ότι μέσα σε ένα χρονικό ορίζοντα 10-15 ετών θα έχουμε καταφέρει να ανακαλύψουμε ένα πλανήτη με ατμοσφαιρικά και γεωλογικά χαρακτηριστικά απολύτως ίδια με αυτά της Γης.
«Σε 10-15 χρόνια θα έχουμε βρει την ακριβή ρέπλικα της Γης» αναφέρει ο Μάδερ. Ομως πριν αρχίσουν κάποιοι να πανηγυρίζουν πιστεύοντας ότι θα ο άνθρωπος θα έχει σύντομα στη διάθεση του ένα δεύτερο «σπίτι» ο αμερικανός επιστήμονας φροντίζει να τους προσγειώσει.
«Είμαστε πολύ κοντά σε αυτή την ανακάλυψη αλλά για να φτάσουμε σε ένα τέτοιο πλανήτη θα πρέπει να διαψευστεί ο Αϊνστάιν αφού θα πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να ταξιδέψουμε στο Διάστημα με ταχύτητες μεγαλύτερες από αυτή του φωτός» τονίζει ο Μάδερ.

Πηγή: Το Βήμα science

Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου