Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Άστρα φτιαγμένα από άγνωστη ύλη



Μια νέα ενδιαφέρουσα κοσμολογική θεωρία ανέπτυξαν επιστήμονες του Εθνικού Ινστιτούτου Διαστημικής Έρευνας τη Βραζιλίας.

Υποστηρίζουν ότι είναι πιθανό να υπάρχει μια άγνωστη μορφή κοσμικής ύλης. Σύμφωνα με τους επιστήμονες που ανέπτυξαν αυτή τη θεωρία πρόκειται για μια παράξενη μορφή ύλης που υπάρχει σε άστρα νετρονίου.
Αν και οι επιστήμονες δεν μπορούν ακόμη να κάνουν εκτιμήσεις για τις ιδιότητες αυτής της εξωτικής κοσμικής ύλης εντούτοις θεωρούν ότι αν την εντοπίσουν θα ανακαλύψουν τα περίφημα βαρυτικά κύματα.
Τις μεταβολές του βαρυτικού πεδίου που σύμφωνα με τον Αϊνστάιν δημιουργούν «κυματισμούς στον χωρόχρονο». Η ανίχνευση βαρυτικών κυμάτων θα βοηθήσει στο να διαλευκανθούν αναπάντητα ακόμη ερωτήματα που αφορούν τη φύση των μελανών οπών και τις παράξενες ιδιότητες της ύλης στο εσωτερικό των αστέρων νετρονίων.
Τα πάλσαρ
Ένα από τα αποτελέσματα μιας έκρηξης σουπερνόβα είναι ο σχηματισμός σωμάτων υψηλής πυκνότητας τα οποία ονομάστηκαν άστρα νετρονίου ή «πάλσαρ».
Όλα τα πάλσαρ εκπέμπουν δέσμες ακτινοβολίας από τους πόλους τους και καθώς περιστρέφονται, γίνονται ορατά από τη Γη ως περιοδικές, σύντομες λάμψεις. Τα πάλσαρ εκπέμπουν την ακτινοβολία (είτε ραδιοκύματα, είτε ακτινοβολία γ, είτε ακτίνες Χ) με σταθερό ρυθμό. Ορισμένοι μάλιστα τα περιγράφουν ως «κοσμικούς ραδιοφάρους».
Πηγή: Το Βήμα science

Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου