Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τηλεσκόπιο NGTS: Ο νέος κυνηγός πλανητών

Το NGTS θα «σαρώνει» το Διάστημα αναζητώντας εξωπλανήτες
Ένα ακόμη σημαντικό εργαλείο έχουν πλέον στη διάθεση τους οι επιστήμονες για την εξερεύνηση του Διαστήματος και ειδικότερα για τον εντοπισμό εξωπλανητών.
Πρόκειται για το NGTS (Next-Generation Transit Survey), μια συστοιχία τηλεσκοπίων που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου (ESO) στη Χιλή.
Αφότου το διαστημικό τηλεσκόπιο «Κέπλερ» τέθηκε δεκτός λειτουργίας το 2013, υπάρχει ένα κενό στην αναζήτηση εξωπλανητών, το οποίο φιλοδοξεί να καλύψει το NGTS, που θα δώσει έμφαση στην εύρεση πλανητών με διάμετρο δύο έως οκτώ φορές μεγαλύτερη από τη διάμετρο της Γης (οι λεγόμενες υπερ-Γαίες).
Το NGTS αποτελείται από μια διάταξη 12 μικρών τηλεσκοπίων, το καθένα διαμέτρου 20 εκατοστών, τα οποία έχουν κατασκευαστεί από βρετανικά και ελβετικά πανεπιστήμια, καθώς και από τη Γερμανική Διαστημική Υπηρεσία.
Οποιαδήποτε ανακάλυψη κάνει το NGTS , θα επιβεβαιώνεται με μεγαλύτερη λεπτομέρεια από τα ισχυρότερα τηλεσκόπια του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου, όπως το Πολύ Μεγάλο Τηλεσκόπιο (VLT) και το υπό κατασκευή Υπερβολικά Μεγάλο Τηλεσκόπιο (ELT).

Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου