Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το «δαχτυλίδι του Θησέα» στο Αρχαιολογικό Μουσείο – Παρουσιάζεται στο κοινό για πρώτη φορά

Το δαχτυλίδι του Θησέα, ένα μυκηναϊκό σφραγιστικό δαχτυλίδι, που βρέθηκε τυχαία μέσα στα χώματα από τις εκσκαφικές εργασίες στο βράχο της Ακρόπολης τη δεκαετία του 1950, παρουσιάζεται στο κοινό της Αθήνας για πρώτη φορά.
Πρόκειται για μια ιδιαίτερη εκδήλωση, που διοργανώνει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο τη Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015, στις 18.00, στην Αίθουσα του Βωμού, στο πλαίσιο της νέας δράσης που λέγεται «Αθέατο Μουσείο».
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, εγκαινιάζεται έτσι η συγκεκριμένη δράση μέσω της οποίας θα παρουσιάζονται για πρώτη φορά επιλεγμένες αρχαιότητες από το πλήθος των αντικειμένων που απλώνονται κάτω από τις πολύβουες αίθουσες και δεν έχουν εκτεθεί ξανά στο ευρύ κοινό.
Το «Αθέατο Μουσείο» προσφέρει την ευκαιρία της προβολής άγνωστων αριστουργημάτων, τα οποία θα αναδύονται κάθε δύο μήνες από τις αποθήκες για να εκτεθούν στην Αίθουσα του Βωμού.
Παράλληλα, τη Δευτέρα το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και η Εταιρεία των Φίλων του θα παρουσιάσουν το ημερολόγιο του 2015, εικονογραφημένο με σπάνιες φωτογραφίες από το αρχείο του μουσείου και εμπλουτισμένο με συνοπτικά κείμενα για την ιστορία και τις πολύτιμες συλλογές του, καθώς και για τη συμβολή του στη συντήρηση, την έρευνα και την προβολή των αρχαιοτήτων.
«Με την έκδοση αυτή, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σας προσκαλεί σε ένα ιδιότυπο αίτημα φιλίας, διεκδικώντας τον χαρακτήρα του δικού σας μουσείου», αναφέρει η ανακοίνωση.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί συναυλία με πρωτότυπους αρχαίους ελληνικούς ύμνους, καθώς και μελοποιημένη αρχαία ποίηση από τον Νίκο Ξανθούλη. Θα παίξουν οι μουσικοί Νίκος Ξανθούλης (αρχαία λύρα και τραγούδι), Οδυσσέας Κορέλης (βιολί), Αντώνης Μανιάς (βιόλα) και Βαγγέλης Νίνα (βιολοντσέλο).
Η παρακολούθηση της εκδήλωσης θα είναι ελεύθερη για όλους τους επισκέπτες του μουσείου με το αντίτιμο της εισόδου.

Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου