Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο αρχαίος Παρθενώνας της Θεσσαλονίκης θάφτηκε κάτω από πολυκατοικία!

Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, στη βόρεια Ελλάδα, είναι εξοργισμένοι με την απόφαση να χτιστεί ένα συγκρότημα διαμερισμάτων σε χώρο που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα ερείπια ενός αρχαίου ναού στην καρδιά της πόλης.
Πρόκειται για το Ναό της θεάς Αφροδίτης που μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη τον έκτο αιώνα π.Χ., κομμάτι κομμάτι από την πόλη του Αίνεια (στη Νέα Μηχανιώνα) και είναι πολύτιμος, λέει η πλειοψηφία των κατοίκων.
Το μνημείο, γράφει το ισπανικό αρχαιολογικό περιοδικό «Arqueologia», βρίσκεται σε μια περιοχή που σήμερα ονομάζεται Διοικητήριο (σημαίνει διοικητικό κέντρο).
Ο αρχαίος ναός ήρθε στο φως το 2000, μετά την κατεδάφιση ενός κτηρίου δύο ορόφων. Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το ανατολικό τμήμα της κρηπίδας του, τα θεμέλια του ναού, όπου εντοπίστηκαν αγάλματα των αρχαίων ελληνικών και ρωμαϊκών χρόνων και μεγάλος αριθμός θραυσμάτων από αρχιτεκτονικά κομμάτια.
Το μεγαλύτερο μέρος του Ναού, παραμένει στο Διοικητήριο, αλλά ορισμένα τμήματά του, συμπεριλαμβανομένων των κιόνων του ναού, καθώς και πολλά άλλα υπολείμματα εκτίθενται σήμερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την Αρχιτεκτονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η Πλατεία Αντιγονιδών, θα μπορούσε να αναμορφωθεί σε δύο επίπεδα, έτσι ώστε, ο ναός να ανακατασκευασθεί και να είναι ορατός στο σύνολό του, γράφει το δημοσίευμα.

Follow us: Unexplainedgr



2 Comment:

Ανώνυμος είπε...

Βρεε τετοια εμμονη αυτοι οι ΕβραιοΠιθηκοι να εχουν ΕβραιοΠιθηκο τα τελευταια 30 χρονια στο Υπουργιο Πολιτισμου !!!!!!!!!
Ο ΕβραιοΠιθηκος Βενιζελος , ο ΕβραιοΠιθηκος Σαμαρας , ο Γερουλανος συγγενης του Σαμαρα .
Τα μουσεια στο Ισραηλ εχουν γεμισει με αρχαια απο Ελλαδα .
Ξερουμε οτι ο Μοσε Νταγιαν ερχοταν συχνα εδω και φερεται σαν ενας απο τους μεγαλυτερους αρχαιοκαπηλους . Η κορη του ειναι κολλητη της Εβραιοβρωμιαρας της Δαμανακη που εκφωνουσε στο ραδιο του Πολυτεχνειου παρουσια του Νταγιαν και υπο την προστασια στρατιωτων της Μοσσαντ . Γι αυτο και προωθηθηκε σαν Επιτροπος στη Εβραικη Σφιγγοφωλια που ειναι η Ευρωπαικη Ενωση .
Δεν γινεται κανεις εκει Επιτροπος απο Ελλαδα εαν δεν ειναι ΕβραιοΠιθηκος .

unexplainedgr είπε...

Δεν φταινε αυτοι ,εμεις φταιμε!
Βρισκουν και τα κανουν!

Δημοσίευση σχολίου