Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Λύθηκε το μυστήριο: Να γιατί δεν ζωγράφιζαν «όμορφα» τα μωρά στον Μεσαίωνα

Ένας καθηγητής τέχνης ο Matthew Averett αποφάσισε να λύσει το μυστήριο γιατί τα βρέφη που απεικονίζονται σε έργα τέχνης του Μεσαίωνα και σε πίνακες ήταν «κακάσχημα».
Η απεικόνιση των βρεφών σε πίνακες του Μεσαίωνα δεν θυμίζει σε τίποτα αυτά τα στρουμπουλά και καλοανθρεμάινα μωρά με τα ροδαλά μάγουλα της ύστερης Αναγέννησης, όπως στους πίνακες του Ραφαέλο.
Αντίθετα, τα μωρά του Μεσαίωνα απεικονίζονται άσχημα, λες και ο δημιουργός βιαζόταν να τελειώσει το έργο και δεν έδινε μεγάλη σημασία.
Ωστόσο, με την έρευνά του ο καθηγητής αποδεικνύει ότι συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο, οι καλλιτέχνες ζωγράφιζαν εσκεμμένα τα βρέφη ακολουθώντας όλοι ένα συγκεκριμένο μοτίβο, που είχε προκαθοριστεί και είχε επηρεαστεί από τους Βυζαντινούς πίνακες και την απεικόνιση του Ιησού Χριστού από τους προγενέστερους καλλιτέχνες σε αυτούς.
Έτσι, όπως υποστηρίζει ο Matthew Averett «Τα περισσότερα από αυτά τα μεσαιωνικά μωρά ήταν απεικονίσεις του Ιησού» με αποτέλεσμα οι γονείς, αλλά και όσοι ζητούσαν ένα πορτραίτο ή μια εικόνα που απεικόνιζε κάποιο βρέφος παράγγελλαν στον καλλιτέχνη την απεικόνιση του Ιησού Χριστού.
baby1
baby2
baby3Follow us: Unexplainedgr0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου