Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η εκτέλεση της Ρουθ Σνάιντερ: Η πρώτη φωτογραφία που δείχνει εκτέλεση σε ηλεκτρική καρέκλα

Η πιο πάνω φωτογραφία αποκαλείται η πιο διάσημη tabloid φωτογραφία στα 1920.
Είναι η πρώτη φωτογραφία που δείχνει εκτέλεση στην ηλεκτρική καρέκλα και τραβήχτηκε από τον φωτογράφο Tom Howard στην εκτέλεση της Ρουθ Σνάιντερ στις 12 Ιανουαρίου του 1928.
Η Σνάιντερ έχει συλληφθεί και καταδικάστηκε σε θάνατο για τη δολοφονία του συζύγου της με τη βοήθεια του νεαρού εραστή της.
Όπως και σήμερα, οι φωτογράφοι δεν είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ή να καταγράψουν εκτελέσεις, οπότε η New York Daily News αποφάσισε να χρησιμοποιήσει άλλη οδό για να τραβήξει φωτογραφία μιας πραγματικής εκτέλεσης.
Ζήτησε τη βοήθεια ενός σχετικά άγνωστου φωτογράφου, του Tom Howard, ο οποίος δήλωσε συγγραφέας όταν έφτασε στη φυλακή. Εν αγνοία των αρχών, ο Howard είχε εφοδιαστεί με μια ειδική φωτογραφική μηχανή-μινιατούρα δεμένη στον δεξί αστράγαλό του.
first-photo-2
Η κάμερα περιείχε μια φωτογραφική πλάκα για μία και μόνο έκθεση και το κλείστρο άνοιγε από ένα κουμπί που ανέβαινε στο σακάκι του Howard.
Αργότερα αποκαλύφθηκαν από την New York Daily News οι λεπτομέρειες και οι φωτογραφίες του συστήματος. Η κάμερα ανήκει πλέον στο Smithsonian’s National Museum of American History.
Ο Howard έβαλε λαθραία την κάμερα στο δωμάτιο της εκτέλεση και μπόρεσε να τραβήξει μία φωτογραφία όταν άρχισε η ηλεκτροπληξία.
Το TIME έγραψε ότι η φωτογραφία αναπτύχθηκε την ίδια νύχτα, αποκαλύπτοντας «μία από τις πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν ποτέ«: μια θολή από την κίνηση φωτογραφία που δείχνει το σώμα της Σνάιντερ να τινάζεται από την ηλεκτρική ενέργεια.
Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στην πρώτη σελίδα της New York Daily News την επόμενη μέρα με τον τίτλο «Νεκρή!»

first-photo-3
Ο Howard κέρδισε 100 δολάρια από την φωτογραφία (1.372 σημερινά).
Ως αποτέλεσμα αυτού του περιστατικού, οι μάρτυρες εκτελέσεων ψάχνονται για κάμερες δεκαετίες μετά.

Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου