Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μια «Ατλαντίδα» αναδύεται έπειτα από 25 χρόνια

Η πόλη-φάντασμα Epecuen της Αργεντινής που ήταν βυθισμένη στο νερό για ένα τέταρτο του αιώνα φαίνεται να αναδύεται πάλι και να αποτελεί τουριστικό προορισμό!
Η συγκεκριμένη πόλη αποτελούσε ένα μικρό παραλίμνιο θέρετρο με 1.500 μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι εξυπηρετούσαν περίπου 20.000 επισκέπτες ετησίως. Οι περισσότεροι επισκέπτονταν την συγκεκριμένη πόλη προκειμένου να αποδράσουν από τη ρουτίνα και να απολαύσουν τα ιαματικά λουτρά που διέθετε.
Η λίμνη αλμυρού νερού της περιοχής ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής και ελκυστική, καθώς το νερό της ήταν 10 φορές πιο αλμυρό από αυτό του ωκεανού. Οι τουρίστες, ειδικά οι άνθρωποι από την μεγάλη εβραϊκή κοινότητα του Μπουένος Άιρες απολάμβαναν να επιπλέουν στο νερό της λίμνης, αφού τους θύμιζε τη Νεκρά Θάλασσα στη Μέση Ανατολή.
Μια καταστροφική νεροποντή όμως και οι πολύ βροχεροί χειμώνες που ακολούθησαν έκαναν τη λίμνη να υπερχειλίσει στις 10 Νοεμβρίου του 1985. Η πόλη βυθίστηκε στα 10 μέτρα, ενώ οι κάτοικοι προσπάθησαν να φύγουν με όποιο τρόπο μπορούσαν.
Σήμερα, το νερό έχει αρχίσει να υποχωρεί δημιουργώντας ένα σκηνικό που μάλλον μοιάζει με απόσπασμα από την ταινία «Το τέλος του Κόσμου».
Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, η πόλη φάντασμα της Αργεντινής δεν θυμίζει σε τίποτα την πόλη που ήταν πόλος έλξης λόγω του κάλλους της. Αντιθέτως, κατεστραμμένα νεκροταφεία, ερείπια και φθαρμένα από την καταστροφή και το χρόνο απομεινάρια συνθέτουν τη σημερινή της εικόνα, η οποία ωστόσο προσελκύει πλήθος τουριστών που είναι πρόθυμοι να δουν από κοντά ένα τέτοιο σκηνικό.
Μάλιστα, ένας 82χρονος κάτοικος της πόλης αρνήθηκε να εγκαταλείψει το μέρος, παρά την καταστροφή που υπέστη, και ζει στην κορυφή της πόλης, καλωσορίζοντας τους επισκέπτες.

Follow us: Unexplainedgr0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου