Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η NASA αντιμετωπίζει προβλήματα με το τηλεσκόπιο Κέπλερ

Το διαστημικό τηλεσκόπιο της NASA το πρώτο που εστάλη για την εξερεύνηση πλανητών που όπως η Γη μπορούν να υποστηρίξουν την ύπαρξη ζωής και αλλού στο σύμπαν, έχει χάσει τη χρήση του συστήματος εντοπισμού θέσης, γεγονός που απειλεί την αποστολή του, δήλωσαν αξιωματούχοι την Τετάρτη.
«Σίγουρα δεν είναι καλή είδηση για την αποστολή, η οποία έχει έως τώρα καλές επιδόσεις και είχε προσφέρει πολλές υποσχέσεις για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα» ανέφερε ο αναπληρωτής διευθυντής του προγράμματος Τσαρλς Σόμπεκ της NASA Research Center, κατά τη διάρκεια μιας «βιαστικής» τηλεδιάσκεψης.
Το διαστημικό τηλεσκόπιο Κέπλερ ξεκίνησε την αποστολή του το 2009, φέρνοντας επανάσταση στη μελέτη των λεγόμενων εξωπλανητών, με την ανακάλυψη εκατοντάδων πλανητών που είναι σε τροχιά γύρω από μακρινά αστέρια όπως ο Ήλιος.
Συγκεκριμένα έχει εντοπίσει 132 επιβεβαιωμένους πλανήτες και πάνω από 2.000 πιθανούς πλανήτες, συμπεριλαμβανομένης μιας «χούφτας» που μοιάζουν με τη Γη. Το τηλεσκόπιο βρίσκεται σε τροχιά περίπου 64 εκατ. χιλιόμετρα από τη Γη και έχει σχεδιαστεί να κοιτάζει σταθερά σε περίπου 100.000 μακρινά άστρα σαν τον ήλιο, και να ψάχνει για πλανήτες.

Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου