Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ένα βήμα πιο κοντά στην κλωνοποίηση ανθρώπων


Ένα βήμα πιο κοντά στην κλωνοποίηση ανθρώπων, με τον ίδιο τρόπο που είχε κλωνοποιηθεί η «Ντόλυ», βρίσκεται η επιστήμη, καθώς για πρώτη φορά αμερικανοί ερευνητές κατάφεραν να δημιουργήσουν βλαστοκύτταρα ενός ανθρώπου, από κύτταρα του δέρματος του.
Το εγχείρημά τους δεν δημιούργησε έναν άνθρωπο – κλώνο αλλά έδειξαν για πρώτη φορά, ότι είναι δυνατή η δημιουργία κλωνοποιημένων βλαστοκυττάρων, τα κύτταρα που μπορούν να εξελιχθούν σε
οποιοδήποτε όργανο του ανθρώπου με την κατάλληλη γενετική παρέμβαση, γενετικά όμοια με τον άνθρωπο από τον οποίο προήλθαν.
Από το πείραμα με το πρόβατο «Ντόλυ» το 1996, οι ερευνητές έχουν κλωνοποιήσει περίπου 20 είδη, μεταξύ αυτών λαγούς, κατσίκες, αγελάδες και γάτες. Ωστόσο δεν είχαν μέχρι τώρα καταφέρει να δημιουργήσουν αντίγραφα από ανθρωποειδή, καθώς η αναπαραγωγική τους βιολογία είναι πιο πολύπλοκη.
Επιστήμονας ειδικός στην κλωνοποίηση, ο Jose Cibelli από το Michigan State University, ανέφερε ότι μετά την εξέλιξη αυτή είναι θέμα χρόνου να δημιουργηθεί μία κλωνοποιημένη μαϊμού. Πρόσθεσε ότι είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο να προσπαθήσει κάποιος να κλωνοποιήσει έναν άνθρωπο.

Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου