Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η Γη υπό τον κίνδυνο Μπλακάουτ - Αύξηση Ηλιακών Καταιγίδων στα τέλη Μαΐου


 

Η ηλιακή δραστηριότητα θα αυξηθεί σημαντικά μέσα στον τρέχοντα μήνα, ακριβώς προς το τέλος του Μαΐου. Αυτό αποκαλύπτουν οι ειδικοί του Εθνικού Ινστιτούτου Αστροφυσικής (INAF) , οι οποίοι προβλέπουν ότι τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που ελευθερώνονται μπορεί να προκαλέσουν παρεμβολές στα ηλεκτρονικά συστήματα.
Τα σωματίδια που εκτινάσσονται από τον ήλιο μπορούν να παράγουν ισχυρές μαγνητικές καταιγίδες, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τη λειτουργία των ηλεκτρονικών συσκευών. Ο αστροφυσικός Mauro Messerotti, δήλωσε: «Ανωμαλίες, παρεμβολές, διακοπές ρεύματος συμβαίνουν σε αυτή τη συγκεκριμένη συγκυρία, όπως έχουμε παρατηρήσει πάνω από μία φορά. Όπως συνέβει στο βόρειο τμήμα του Καναδά, πριν από λίγα χρόνια, όταν λόγω μιας ηλιακής καταιγίδας κατέρρευσε ολόκληρο το ηλεκτρικό σύστημα διαφορετικών πόλεων."
Το θέμα εξετάστηκε στη Διεθνή Διαστημική Διάσκεψη XVII , η οποία άνοιξε τις πόρτες της χθες στη Ρώμη. Οι επιστήμονες που συμμετείχαν στο συνέδριο, προέρχονται από 20 χώρες, συζήτησαν τις επιπτώσεις της ηλιακής δραστηριότητας, εστιάζοντας την προσοχή τους κυρίως γύρω από τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία. Η συζήτηση μεταξύ των εμπειρογνωμόνων αποκάλυψε ότι κατά το μήνα Μάιο, ο Ήλιος θα καταγράψει ένα μέγιστο δραστηριότητας μετά τις εκρήξεις που έχουν καταγραφεί κατά τις πρώτες ημέρες του μήνα του Μαΐου. Τονίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι ηλιακές καταιγίδες και σμήνη από ιπτάμενα σωματίδια ενδέχεται να εκτοξευτούν από τον ήλιο και είναι σε θέση να φτάσουν στη Γη.Η δημιουργία, επίσης, μαγνητικών καταιγίδων μπορεί να διαταράξει σε μεγάλο τρόπο ορισμένες ανθρώπινες τεχνολογίες.
Έτσι, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τις τηλεπικοινωνίες οι οποίες μπορεί να υπόκεινται σε παρεμβολές από την έκχυση της ενέργειας, και η οποία μπορεί να προκαλέσει πιθανές διακοπές ρεύματος, όπως αυτή που συνέβη χρόνια πριν, στον Καναδά.Επίσης τακτικές πτήσεις αεροπλάνων μπορεί να διαταραχθούν, οι οποίες ίσως αναγκαστούν να τροποποιηθούν και να αλλάξουν την πορεία τους για την αποφυγή των πόλων επειδή η ακτινοβολία συγκεντρώνεται σε αυτές τις περιοχές αυτή την περίοδο.
Ο επιστήμονας Messerotti, εξήγησε: "Εν τω μεταξύ, πρέπει να πούμε ότι ακριβώς ο μήνας Μάιος είναι το αποκορύφωμα του τελευταίου ηλιακού κύκλου. Εμείς εξακολουθούμε να γνωρίζουμε πολύ λίγα, δεν έχουμε κανένα συγκεκριμένο στοιχείο. Εν ολίγοις, δεν έχουμε ένα ολοκληρωμένο μοντέλο για τον ήλιο. Μελετάμε την "υπόθεση" για τα τελευταία 300 χρόνια μόνο, περισσότερο ή λιγότερο από τριάντα ηλιακούς κύκλους σε ένα αντικείμενο ηλικίας άνω των 5 δισεκατομμυρίων ετών. Οι επιπτώσεις στον πλανήτη μας έχουν τη δική τους αύξουσα φάση κατά τη διάρκεια του φαινομένου."
Στο συνέδριο συζητήθηκε η αύξηση της ηλιακής δραστηριότητας, ιδίως στο νότιο ημισφαίριο του ήλιου, η οποία είναι μια περιοχή η οποία μέχρι σήμερα έχει μελετηθεί λιγότερο από ότι το Βόρειο Ημισφαίριο. Παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία που διατίθενται δεν επαρκούν για την πλήρη κατανόηση των μηχανισμών που σχετίζονται με την ηλιακή δραστηριότητα στο σύνολό της, είναι δυνατό να υποθέσουμε ότι η τρέχουσα φάση αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου έξι χρόνια, μέχρι το 2019.
Θα πρέπει να μελετήσουμε, όμως, το επίπεδο του κινδύνου για τις ανθρώπινες τεχνολογίες, ιδίως τον κίνδυνο του αποκλεισμού των επικοινωνιών των μεγάλων δικτύων με καταστροφικές συνέπειες για διάφορους τομείς, αρχής γενομένης της απώλειας επικοινωνίας ανάμεσα στην πολιτική και στρατιωτική εξουσία. Αυτός είναι ο λόγος που εργαζόμαστε πάνω σε ένα συντονισμένο σχέδιο μεταξύ των διαφόρων χωρών, με στόχο τη δημιουργία ενός διεθνούς οργανισμού, σκοπός του οποίου θα είναι να επιβλέπει αυτά τα γεγονότα και να χειρίζεται τυχόν έκτακτες ανάγκες που μπορεί να προκύψουν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Follow us: Unexplainedgr0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου