Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αστεροειδής θα περάσει… ξυστά από τη Γη στις 5 Μαρτίου

Ο αστεροειδής ενδέχεται να περάσει από τον πλανήτη μας μεταξύ 11.000 έως 9 εκατομμυρίων μιλιών
Ο 2013 ΤΧ68 ίσως είναι ορατός από τη Γη με ένα καλό τηλεσκόπιο, αφού υπάρχουν πιθανότητες να περάσει από τον πλανήτη μας σε απόσταση 11.000 μιλίων

Πριν από δύο χρόνια ο αστεροειδής 2013 ΤΧ68 πέρασε σε απόσταση 1,3 εκατομμυρίων μιλίων από τη Γη, προκαλώντας ανησυχίες και έντονους φόβους. Ωστόσο, φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος αστεροειδής είχε… εκκρεμότητες με τον πλανήτη μας αφού η NASA ανακοίνωσε ότι ο 2013 ΤΧ68 θα επιστρέψει και μάλιστα σύντομα.
Κι όμως, ο αστεροειδής έχει ήδη ξεκινήσει το ταξίδι του προς τον πλανήτη μας, από τον οποίο αναμένεται να περάσει… ξυστά στις 5 Μαρτίου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Telegraph», ο 2013 ΤΧ68 ίσως είναι ορατός από τη Γη με ένα καλό τηλεσκόπιο, αφού ο αστεροειδής ενδέχεται να περάσει από τον πλανήτη μας μεταξύ 11.000 έως 9 εκατομμυρίων μιλιών.
Ωστόσο, η NASA καθησυχάζει, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει κίνδυνος πρόσκρουσης με τον αστεροειδή, η πορεία του οποίου θεωρείται ακόμη από τους επιστήμονες αβέβαιη.
Και μπορεί ο Διευθυντής του Κέντρου της NASA για αντικείμενα που περνούν κοντά από τη Γη να υποστήριξε πως ο αστεροειδής δεν θα χτυπήσει φέτος τον πλανήτη, ωστόσο, προειδοποίησε ότι το 2017 υπάρχει μία στις 250 εκατ. πιθανότητες να συντριβεί την επιφάνεια της Γης!
nasa

Follow us: Unexplainedgr0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου