Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η ΝΑSA απαγορεύει τη λέξη «Ιησούς», στους εργαζόμενους της


Στην καταγγελία αναφέρεται ότι το όνομα του Ιησού δεν είναι ευπρόσδεκτο στο ενημερωτικό δελτίο της οργάνωσης Johnson Space Center, μιας ομάδας λατρείας του Χριστού που αποτελείται από εργαζόμενους στη ΝΑΣΑ...



Το Liberty Institute, ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς στη χώρα για την προάσπιση της θρησκευτικής ελευθερίας, απείλησε να καταθέσει ομοσπονδιακή μήνυση κατά της NASA απαιτώντας συγγνώμη και να σταματήσει να λογοκρίνει το όνομα «Ιησούς»
Το συντηρητικό δίκτυο FoxNews αναφέρει σε δημοσίευμα του ότι η ΝΑΣΑ απαγόρευσε τη χρήση του ονόματος «Ιησούς», ενώ δημοσίευσε καταγγελία ομάδας Χριστιανών που εργάζονται στη διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ.



Στην καταγγελία αναφέρεται ότι το όνομα του Ιησού δεν είναι ευπρόσδεκτο στο ενημερωτικό δελτίο της οργάνωσης Johnson Space Center, μιας ομάδας λατρείας του Χριστού που αποτελείται από εργαζόμενους στη ΝΑΣΑ. Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι ενημερώθηκαν για αυτό από τους δικηγόρους της υπηρεσίας.

«Ήταν συγκλονιστικό για όλους μας και πολύ απογοητευτικό» ανέφερε η μηχανικός της NASA Sofia Smith που σημείωσε ότι «η NASA έχει μια μακρά ιστορία σεβασμού των θρησκευτικών ομιλιών» και εξέφρασε την απορία «γιατί δεν θα μας επιτρέπουν να βάλουμε το όνομα του Ιησού στην ανακοίνωση για το σύλλογο μας;»
Το Liberty Institute, ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς στη χώρα για την προάσπιση της θρησκευτικής ελευθερίας, απείλησε να καταθέσει ομοσπονδιακή μήνυση κατά της NASA απαιτώντας συγγνώμη και να σταματήσει να λογοκρίνει το όνομα «Ιησούς».
Σε δήλωση της η ΝΑΣΑ δεν διαψεύδει την ανακοίνωση, τονίζει ωστόσο ότι «δεν απαγορεύει τη χρήση των ειδικών θρησκευτικών ονομάτων στα ενημερωτικά δελτία των εργαζομένων ή σε άλλες εσωτερικές επικοινωνίες.
Συνεπής με τον ομοσπονδιακό νόμο, η NASA προσπαθεί να εξισορροπήσει τα δικαιώματα των εργαζομένων να ασκήσουν ελεύθερα τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους με την υποχρέωσή της να εξασφαλίσει ότι υπάρχει δεν υπάρχει κυβερνητική υποστήριξη μιας θρησκείας. Πιστεύουμε και ενθαρρύνουμε τον ανοικτό και ποικίλο διάλογο μεταξύ των εργαζομένων μας σε ολόκληρο τον οργανισμό.»
Από το 2001, οι εργαζόμενοι της ομάδας αυτής συγκεντρώνονταν κατά τη διάρκεια της ώρας του μεσημεριανού τους για να προσευχηθούν, να τραγουδήσουν και να διαβάσουν τη Βίβλο. Δεν υπήρξαν προβλήματα λογοκρισίας μέχρι πέρυσι.
Όμως τώρα, η νομική υπηρεσία της NASA εξήγησε ότι η συμπερίληψη του ονόματος «Ιησούς», κατά την ανακοίνωση του συλλόγου, μετέτρεψε την ανακοίνωση σε «σεχταριστική» ή «θρησκευτική». Υποστήριξε ακόμη ότι οι ανακοινώσεις αυτές θα μπορούσαν να παραβιάζουν την Πρώτη Τροπολογία του Συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών.(lifo.gr)


Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου