Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παιδί θαύμα-13 χρονών φτιάχνει πυρηνικό αντιδραστήρα

Όταν ανακοίνωνε στο διευθυντή του σχολείου πως θα επιχειρήσει να δημιουργήσει ένα πυρηνικό αντιδραστήρα, όλοι φοβήθηκαν ότι το σχολείο θα ανατιναχτεί στον αέρα. Το δεκατριάχρονο παίδι – θαύμα όμως κατάφερε να πείσει τους πάντες πως το πείραμα που θα κάνει δεν είναι τόσο επικίνδυνο και έτσι εν τέλει το επιχείρησε.

Η προσπάθεια του νεαρού Τζέιμι Εντουαρντς δεν είχε πολλές πιθανότητες να είναι επιτυχημένη. Ο λόγος είναι πολύ απλός. Κανένας άλλος δεν είχε καταφέρει σε τόσο νεαρή ηλικία να δημιουργήσει πυρηνικό αντιδραστήρα. Ο μαθητής από τη Βρετανία όμως δεν πτοήθηκε, προσπάθησε και κατάφερε να κάνει ένα... παγκόσμιο ρεκόρ.

Με χρήση πολύ υψηλής ενέργειας, ο 13χρονος κατάφερε να συνθλίψει δύο άτομα υδρογόνου μετά τη ταχύτατη σύγκρουσή τους, και να δημιουργήσει ένα άτομο ηλίου. Ο μαθητής του σχολείου του Λάνκασαιρ έμεινε έκπληκτος από το πετυχημένο του πείραμα.

«Είναι ένα σημαντικό επίτευγμα. Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω, ενώ όλοι μου οι φίλοι έχουν αρχίσει να νομίζουν ότι είμαι τρελός.» δήλωσε ο πολλά υποσχόμενος μαθητής. Συνέχισε λέγοντας πώς: «Ηξερα ότι το 2008 είχε γίνει το προηγούμενο ρεκόρ από ένα 14χρονο Αμερικάνο και σκεφτόμουν ότι ίσως μπορέσω να το σπάσω.»

Ο Τζέιμι Εντουαρντς ήδη παρακολουθεί μαθήματα στην ακαδημία του Penwortham Priory, ενώ από πολύ μικρός έχει ανακαλύψει το πάθος του για την ακτινοβολία. Χαρακτηριστικό είναι πως για δώρο Χριστουγέννων είχε ζητήσει ένα μετρητή Γκάιγκερ για να διευκολύνει τα πειράματά του.

Το πείραμα που επιχείρησε ο νεαρός μαθητής αναπαράγεται από επιστήμονες σε όλο το κόσμο και δεν είναι κάτι καινοτόμο στο τομέα της επιστήμης. Ωστόσο τα τεράστια ποσά ενέργειας που απελευθερώνονται κατά τη διάσπαση των πυρήνων ανεβάζουν, θέλουν ειδική μεταχείριση ώστε να μην γίνουν επικίνδυνα.

Εκτός αυτού, η ολοκλήρωση ενός τέτοιου πειράματος από έναν άνθρωπο τόσο μικρής ηλικίας είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

πηγή

Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου