Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Tρομοκρατικό χτύπημα με το χαμένο Boeing βλέπουν οι ΗΠΑ


Όσο περνούν οι μέρες και οι έρευνες για τον εντοπισμό του εξαφανισμένου Boeing 777 παραμένουν άκαρπες, το ενδεχόμενο να έχει γίνει αεροπειρατεία φαντάζει όλο και πιο ορατό, ενώ, στις ΗΠΑ ήδη υπάρχουν σκέψεις και φόβοι μήπως το αεροπλάνο χρησιμοποιηθεί ως τρομοκρατικό όπλο.
Ο πρόεδρος της επιτροπής εσωτερικής Ασφάλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάικλ ΜακΚόλ, δήλωσε σήμερα ότι το αεροπλάνο είναι πιθανό να έχει κρυφτεί κάπου για να χρησιμοποιηθεί αργότερα ως «πύραυλος κρουζ».
Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ο Μάικλ ΜακΚόλ δήλωσε ότι αυτήν τη στιγμή δεν είναι σαφές εάν η μυστηριώδης εξαφάνιση του Boeing 777 συνδέεται με τρομοκρατική ενέργεια, αλλά θεωρεί ότι οι αμερικανικές αρχές ανησυχούν για την πιθανότητα το αεροπλάνο να έχει προσγειωθεί κάπου για να παραμείνει κρυμμένο και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί ως όπλο καταστροφής.
Το αεροπλάνο είναι πιθανόν ότι πήρε δύο κατευθύνσεις μετά την εξαφάνισή του: προς βορράν, προς το Καζακστάν, αλλά στην περίπτωση αυτή θα είχε εντοπισθεί από ραντάρ.
«Η άλλη υπόθεση είναι ότι είτε προσγειώθηκε σε μία χώρα όπως η Ινδονησία, και θα μπορούσε στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί ως πύραυλος κρουζ, όπως έκαναν οι τρομοκράτες της 11ης Σεπτεμβρίου...», δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Εσωτερικής ασφαλείας.
«Ένα είναι σίγουρο: δεν επρόκειτο για ατύχημα. Πρόκειται για μία σκόπιμη ενέργεια και το θέμα είναι να μάθουμε ποιος βρίσκεται πίσω από αυτήν», πρόσθεσε.
Είκοσι πέντε χώρες συμμετέχουν πλέον στις έρευνες για την πτήση MH370, που άλλαξε κατεύθυνση, μετά την απενεργοποίηση των συστημάτων επικοινωνίας, και εξαφανίσθηκε πριν από οκτώ ημέρες.
«Από όσο γνωρίζω, από όλες τις πληροφορίες που έχω σε υψηλό επίπεδο, μέσω του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας, του εθνικού κέντρου καταπολέμησης της τρομοκρατίας , των υπηρεσιών Πληροφοριών, κάτι συμβαίνει με τον πιλότο», πρόσθεσε ο Μάικλ ΜακΚόλ.
«Όλες οι έρευνες οδηγούν στο πιλοτήριο, στον ίδιο τον πιλότο και τον συγκυβερνήτη», είπε χωρίς να δώσει διευκρινίσεις.
Ωστόσο, πρόσωπα του περιβάλλοντος και συνάδελφοι των δύο ανδρών έχουν μέχρι στιγμής μιλήσει για τον επαγγελματισμό και την προσωπική ισορροπία του κυβερνήτη και του συγκυβερνήτη της πτήσης MH370.
iefimerida.gr

Follow us: Unexplainedgr0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου