Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Βρετανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η Ευρώπη θα βιώσει καύσωνες και έντονες βροχοπτώσειςΜια άκρως ανησυχητική πρόβλεψη έκαναν οι επιστήμονες της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Μ.Βρετανίας.
Εκτιμούν ότι για τα επόμενα 25 χρόνια ένα στα δύο καλοκαίρια στην Ευρώπη θα είναι το ίδιο ή και περισσότερο καυτό από το καλοκαίρι του 2003 που οι θερμοκρασίες εκτοξεύτηκαν σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο οδηγώντας στον θάνατο περισσότερους από 20 χιλιάδες ανθρώπους.
Καύσωνες-Πλημμύρες
Το καλοκαίρι του 2003 ήταν σύμφωνα με τους μετεωρολόγους το πιο ζεστό των τελευταίων 500 ετών και οι βρετανοί μετεωρόλογοι εκτιμούν ότι τα επόμενα χρόνια τα καλοκαίρια θα είναι ακόμη πιο καυτά από αυτό του 2003.
Τα καυτά καλοκαίρια θα έχουν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Βρετανών μετεωρολόγων και μια επιπλέον αρνητική συνέπεια. «Όσο πιο υψηλή είναι η θερμοκρασία τόσο πιο μεγάλες ποσότητες υγρασίας συγκρατούνται στην ατμόσφαιρα.
Αυτό σημαίνει ότι όσο πιο ζεστά είναι τα καλοκαίρια τόσο πιο συχνές αλλά και ισχυρές θα είναι οι βροχοπτώσεις το φθινόπωρο και τον χειμώνα» αναφέρει ο Στίβεν Μπέλτσερ, επικεφαλής του Κέντρου Χάντλει της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Μ.Βρετανίας.

Follow us: Unexplainedgr0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου