Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επιχείρηση Paperclip: Το Πρόγραμμα των μυστικών υπηρεσιών που έφερε τους Ναζί επιστήμονες στην Αμερική



Στο χάος που ακολούθησε το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, κάποια από τα σημαντικότερα λάφυρα ήταν τα επιστημονικά μυαλά του Τρίτου Ράιχ.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ μυστικά αποφάσισε ότι η αξία της γνώσης αυτών των πρώην Ναζί υπερτερούν των εγκλημάτων τους και, με την κωδική ονομασία μυστική επιχείρηση Paperclip, τους επέτρεψε να εργαστούν στις ΗΠΑ εν αγνοία του κοινού.
Με αποκλειστικές συνεντεύξεις με δεκάδες μέλη της ομάδας Paperclip, μέλη της οικογένειας, συναδέλφους και ανακριτές, καθώς και με την πρόσβαση στα γερμανικά έγγραφα και αρχεία που λαμβάνονται μέσω του Freedom of Information Act, η Annie Jacobsen ακολουθεί τα ίχνη περισσοτέρων από μια ντουζίνα Γερμανών επιστημόνων μέσω της μεταπολεμικής ζωής τους και σε ένα από τα πιο πολύπλοκα, φαύλα και ζηλότυπα μυστικά της αμερικάνικης κυβέρνησης του 20ου αιώνα .
Η Annie Jacobsen, μια ερευνητική δημοσιογράφος και πρώην συνεργάτης της Los Angeles Times Magazine, αφηγείται στο βιβλίο της την απίστευτη αλλά αληθινή ιστορία του πώς η αμερικανική στρατιωτική ηγεσία σχεδίαζε να προσλάβει τους ιθύνοντες του Χίτλερ για δικούς της οργανισμούς στο χάος που επικράτησε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Γερμανία είχε μια αδέσποτη ελίτ Ναζί επιστημόνων και η κυβέρνηση των ΗΠΑ μυστικά αξιολόγησε εάν η αξία της γνώσης τους δεν πρέπει να πάει χαμένη.
Τον Μάιο του 1945, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ξεκίνησε μια μυστική επιχείρηση με την The Secret Intelligence Program That Brought Nazi Scientists to America με κωδική ονομασία επιχείρηση Paperclip (συνδετήρας) για να φέρει τους επιστήμονες και τις οικογένειές τους στις Ηνωμένες Πολιτείες, θέτοντας συχνά την επιστήμη πάνω από τη δικαιοσύνη.
Η εποχή των όπλων μαζικής καταστροφής έχει ήδη αρχίσει και η κύρια δικαιολογία ήταν ότι εάν η Αμερική έπρεπε να πάρει στα χέρια της αυτούς τους ανθρώπους, πριν τους πάρουν οι Σοβιετικοί.
Από τη μια, δεν ξέρουμε ποια θα ήταν η έκβαση του β' ΠΠ αν οι σύμμαχοι δεν είχαν σταματήσει τα σχέδια του Γ' Ράιχ και την χρήση των όπλων μαζικής καταστροφής που ετοίμαζαν, από την άλλη, η δίψα για εξουσία αλλά και για κέρδος, υπερτέρησε της ηθικής και της δικαιοσύνης και οι 'εγκέφαλοι' συνέχισαν το έργο τους αφήνοντας και απογόνους, μέχρι και στις μέρες μας που χαρακτηρίζονται ως 'ειρηνικές'.
Και το ερώτημα που τίθεται, το Γ' Ράιχ πέθανε τελικά ποτέ; Αν το δει κανείς στη λεπτομέρεια και στα καλά κρυμμένα σχέδια της παμπάλαιας και καθόλου νέας παγκόσμιας ελίτ που έχει επιβάλει την κυριαρχία της στις μάζες, η απάντηση είναι σίγουρα... όχι!!!
O 20ς αιώνας, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο αιώνας που ο άνθρωπος υπήρξε πειραματόζωο όσο ποτέ άλλοτε στις ΗΠΑ και όχι μόνο. Μερικές μόνο περιπτώσεις αναφέρονται ακόμα και στο wiki, αλλά υπάρχουν κι άλλες και η λίστα συνεχώς αυξάνεται. Unethical human experimentation in the United States. Και... λόγω της 'παγκοσμιοποίησης' φυσικά περνάει και τα αμερικάνικα σύνορα.



Πηγή

Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου