Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νέα θεωρία: Ο μυστηριώδης αστεροειδής δεν εξαφάνισε μόνο τους δεινοσαύρους

Πολλά έχουν γραφτεί για τον μεγάλο αστεροειδή που σύμφωνα με τη κρατούσα θεωρία έπεσε στη Γη πριν από περίπου 65 εκ. έτη.
Η πτώση του αστεροειδή στην αμερικανική ήπειρο προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις που οδήγησαν σε μαζική εξόντωση χλωρίδας και πανίδας στον πλανήτη με κορυφαία βέβαια την εξαφάνιση των δεινοσαύρων. Νέα μελέτη αναφέρει ότι η καταστροφική επίδραση του αστεροειδή δεν περιορίστηκε στη στεριά αλλά επεκτάθηκε και στους ωκεανούς.
Η βροχή του θανάτου
Ιάπωνες ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι συνέπειες της πτώσης είχαν πολύ μεγαλύτερο εύρος από όσο πιστεύαμε μέχρι σήμερα. Επιστήμονες του Κέντρου Ερευνας Πλανητικής Εξερεύνησης στην πόλη Κίμπα.
Πιο συγκεκριμένα πιστεύουν ότι η πτώση του αστεροειδή ανάμεσα στα άλλα γέμισε την ατμόσφαιρα της Γης με τριοξείδιο του θείου (SO3). Τα νέφη που σχηματίστηκαν στην ατμόσφαιρα της Γης στη συνέχεια περιείχαν SO3 με αποτέλεσμα η βροχή που παρήγαγαν να είναι εξαιρετικά όξινη.
Αυτή η όξινη πέφτοντας στους ωκεανούς ουσιαστικά δηλητηρίασε τα νερά της επιφάνειας με αποτέλεσμα – σύμφωνα με τους ερευνητές – να εξοντωθούν πολλά θαλάσσια είδη που ζούνε κοντά στην επιφάνεια. Η νέα μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Natural Geoscience».
tovima.gr

Follow us: Unexplainedgr0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου