Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ποια είναι η αλήθεια για τον πλανήτη που θα φέρει το τέλος του κόσμου;

Κανένα στοιχείο δεν αποδεικνύει την ύπαρξη του Πλανήτη Χ, στις παρυφές του ηλιακού μας συστήματος, παρά τις ενδελεχείς παρατηρήσεις των διαστημικών τηλεσκοπίων της NASA.

Ο πλανήτης που υποτίθεται ότι βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο, “κρυμμένος” πίσω από την τροχιά του πιο απόμακρου πλανήτη τους ηλιακού μας συστήματος, τον Πλούτωνα, έχει δώσει λαβή για διάφορες καταστροφολογικές θεωρίες που προμηνύουν την Ημέρα της Κρίσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος με το Τέλος του Κόσμου που προέβλεπαν οι Μάγια για την 21η Δεκεμβρίου 2012, ο Πλανήτης Χ θα δημιουργούσε μα σύγκρουση εντός του ηλιακού μας συστήματος, η οποία θα προκαλούσε μια κατάσταση πλήρους βαρυτικής ανισορροπίας που με τη σειρά της θα πυροδοτούσε μια ηλιακή καταιγίδα που θα κατέστρεφε τη Γη.

Ορισμένοι συνομωσιολόγοι φτάνουν στο σημείο να υποστηρίξουν ότι ο Πλανήτης Χ είναι ο φανταστικός πλανήτης Νιμπίρου, ο οποίος κατοικείται από τους Αννουνάκι, μια εξωγήινη φυλή που θα διεκδικήσει τη Γη.

—Τι υποστηρίζει η επιστήμη

Παρά τις ανοησίες περί Ημέρας της Κρίσης, οι προσπάθειες ανακάλυψης του Πλανήτη Χ έχουν ρεαλιστική επιστημονική βάση.

Στις αρχές του 20ού αιώνα, ο αμερικανός αστρονόμος Πέρσιβαλ Λόουελ πρότεινε την ύπαρξη ενός τέτοιου ουρανίου σώματος για να εξηγήσει ορισμένες δυσεξήγητες ιδιοτυπίες της τροχιάς του πλανήτη Ουρανού.

Ορισμένοι αστρονόμοι θεώρησαν ότι ο Πλούτωνας, που ανακαλύφθηκε το 1930, ήταν ο μυστηριώδης πλανήτης.

Ωστόσο, ο Πλούτωνας διαπιστώθηκε τελικά ότι δεν είχε αρκετά μεγάλη μάζα για να εξηγεί τις τροχιακές ανωμαλίες των εξώτερων πλανητών.

—Το τελευταίο επεισόδιο

Στην τελευταία μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Astrophysical Journal και που βασίζεται σε δεδομένα από το υπέρυθρο διαστημικό τηλεσκόπιο WISE αναφέρεται ότι δεν υπάρχει αντικείμενο στο μέγεθος του Κρόνου ή μεγαλύτερο σε απόσταση μέχρι 10.000 αστρονομικές μονάδες.

Το στοιχείο αυτό αποκλείει την ύπαρξη του Πλανήτη Χ.

Οι επιστήμονες της NASA μελέτησαν δεδομένα από παρατηρήσεις του συνόλου του ουράνιου θόλου μεταξύ 2010 και 2011. Συγκεκριμένα, εξέτασαν τα 750 εκατομμύρια αντικείμενα που είχε παρατηρήσει το τηλεσκόπιο -άστρα, γαλαξίες, αστεροειδείς κλπ- και αναζήτησαν αντικείμενα που είχαν μετακινηθεί κοντύτερα στη Γη από την πρώτη σάρωση μέχρι τη δεύτερη.

Σημειώνεται ότι μια αστρονομική μονάδα (AU) ισούται με τη μέση απόσταση Γης-Ήλιου, περίπου 150 εκατομμύρια χιλιόμετρα. Ο Πλούτωνας βρίσκεται σε απόσταση περίπου 40 AU από τον Ήλιο.

—Η δεύτερη θεωρία

Αποκλείστηκε επίσης το ενδεχόμενο ο Πλανήτης Χ να είναι στην πραγματικότητα ένας “καφέ νάνος”, συνοδό άστρο του Ήλιου που βρίσκεται στο κέντρο του ηλιακού μας συστήματος.

Υποτίθεται ότι ένα τέτοιο άστρο θα διατάρασσε τις τροχιές των αστεροειδών κατευθύνοντάς τους προς τη Γη.

Η ανακάλυψη του “Γκρεμού του Κούιπερ” μιας περιοχής όπου καταγράφεται απότομη πτώση σωμάτων από τη Ζώνη του Κούιπερ – πρόκειται για ένα μεγάλο σύνολο μικρών σωμάτων στην περιοχή του εξώτερου Ηλιακού Συστήματος- στην περιοχή πίσω από τον Πλούτωνα υποτίθεται ότι υποστήριζε αυτή την άποψη.

Επίσης, γεωλογικά δεδομένα συνδέουν τη μαζική εξαφάνιση ειδών από τη Γη με συγκρούσεις με κομήτες. Θα μπορούσε ένα μακρινό ουράνιο σώμα σε τροχιά γύρω από τον ήλιο να στέλνει κομήτες στη Γη σε περιοδική βάση;

“Το εξώτερο ηλιακό σύστημα δεν περιέχει κανέναν μεγάλο πλανήτη αερίου είτε μικρό συνοδό άστρο” δήλωσε ο Κέβιν Λούμαν του Κέντρου Εξωπλανητών και Κατοικήσιμων Κόσμων του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια.

Σημειώνεται ότι το υπέρυθρο διαστημικό τηλεσκόπιο WISE τέθηκε σε κατάσταση αναμονής το 2011. Το 2013 ενεργοποιήθηκε εκ νέου και μετονομάστηκε NEOWISE προκειμένου να αναλάβει να βοηθήσει τη NASA στον εντοπισμό δυνητικά επικίνδυνων αστεροειδών.

ΠΗΓΗ

Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου