Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σήμερα αναπαύεται στον βυθό της Μεσογείου - Εξήντα χρόνια πριν μετέφερε στρατιώτες


Μια Douglas Dacota DC-3 που χρησιμοποιούσαν Τούρκοι αλεξιπτωτιστές στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο βυθίστηκε τον Ιούλιο του 2009 στις νότιες ακτές της Τουρκίας, για να δημιουργήσει μια υποβρύχια παιδική χαρά για ερασιτέχνες δύτες.
Το μήκους 21 μέτρων αεροσκάφος, αναπαύεται στον βυθό της Μεσογείου και αποτελεί καταφύγιο κάθε λογής θαλάσσιου πλάσματος. Δεκάδες δύτες το επισκέπτονται καθημερινά.
Ο 42χρονος φωτογράφος Andrey Nekrasov, βούτηξε στο ναυάγιο και μπήκε στο κυρίως κύτος του αεροσκάφους: "Πήγαμε με μια βάρκα σε ένα νησάκι. Ακριβώς από κάτω ήταν το αεροσκάφος, με το περίγραμμά του να είναι ορατό στην επιφάνεια της θάλασσας."
Το σκάφος ήταν τόσο καλά διατηρημένο, φαινόταν σαν να ακουμπά σε διάδρομο αεροδρομίου" συμπλήρωσε ο 42χρονος φωτογράφος μέλος μιας ομάδας δυτών από την Ρωσία που επισκέφτηκαν το ναυάγιο.
Το πρώτο Douglas DC-3 απογειώθηκε το 1935. Αποτέλεσε ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα αεροπλάνων της εποχής του, ενώ κατασκευάστηκαν περίπου 13.000 αεροσκάφη μέχρι το 1945. Σήμερα μερικά μοντέλα εξακολουθούν να πετούν ως εμπορικά αεροσκάφη σε αναπτυσσόμενες χώρες, όπως η Βολιβία και η Τόνγκα.

Follow us: Unexplainedgr0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου